Malu aku, apabila dia bersuara...




Apabila Raja Petra bukak mulutnya di London dan cabar pihak berkuasa Malaysia supaya mendakwa dan bertarung dengannya di Mahkamah United Kingdom, fuuhhh.... pedihnya!!

Kata dia....

“I will take on the government and I will fight them but I will do what Sun Tzu said, ‘Fight him in your territory.’“So my territory is here in the UK”

Fuuuhhh..... rasa macam muka ni kena penampar Arab. Berdesing teling... merah muka!!

Malunya.... ini satu tamparan hebat kepada pihak berkuasa di Malaysia, khususnya.... PDRM, Jabatan Peguam Negara dan juga Mahkamah Malaysia. Intergriti dan kredibiliti mereka yang sudah parah menjadi semakin giler-giler lagi parahnya.

Bla-bla dia lagi...

“A first year law student can tell you that it is not the job of the accused to prove his innocence. It is the job of the prosecution to prove guilt."

“There is the UK court here. There need not be phone call or phone call from someone’s wife”

Baca sepenuhnya di sini.

Wei, hello... yang hat ini satu penerajang untuk Najib dan Rosmah. Aduuhh... sakitnya!! Aduuuhh... malunya!!

Tapi, masih adakah perasaan malu pada kedua-dua laki-bini ini?? Dapatkah dakwaan RPK menyakitkan dan memalukan mereka??

Rasanya dah terlalu banyak telan 'pain killer' untuk menahan mereka daripada rasa sakit buat sementara waktu... ialah sementara ada kuasa. 'Pain killer' mereka bukan calang-calang punya 'pain killer' weh.... ke semua institusi penguatkuasaan 1Malaysia. Power, beb!!

Bab malu pulak... entah ler. Tak tau nak kata. Mungkin ada.... tetapi mereka buat don't know and control macho. Poyo...

Atau.... memang dah tak da sifat atau rasa malu kerana kulit muka mereka.... tak tak tahu ler berapa inci tebalnya, wallahu'alam....

Tapi.... apa yang disuarakan oleh Raja Petra Kamarudin di London telah memalukan the whole nation. 1Malaysia malu!!
Malu.... and we have to do something. Buat perubahan untuk wujudkan semula harapan baru bagi Malaysia, negara yang kita cintai. Do it for the love of the country!!

0 comments:

 
© Grunge Theme Copyright by ustazazhargroup.blogspot.com | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks