PRK Hulu Selangor : Anwar Menunggu Najib Di Pentas Debat

Oleh Fazli Othman
KUALA KUBU BAHARU 23 Apr - KEADILAN sudah menyediakan pentas untuk Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berdebat dengan Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung isu Apco dan hubunganya dengan Zionis Israel.
Debat Perdana bertajuk "Isu Apco, Israel dan Keselamatan Negara" itu dijadual berlangsung hari ini bertempat di Stadium Mini Kuala Buku Baharu bermula pukul 9 malam.
Anwar membuat cabaran terbuka kepada Najib untuk berdebat dengan beliau atas isu kepentingan negara dan rakyat semasa berucap di Batang Kali dia hari lalu.
Pengarah Pilihan Raya KEADILAN, Fuziah Salleh berkata pentas debat ini akan memberikan peluang kepada kedua-dua pemimpin menerangkan kepada rakyat Malaysia secara terbuka.
"Debat ini akan memberi peluang kepada Najib dan Anwar berdebat di depan umum dan saya cabar kepada RTM, TV3 dan semua rangkaian televisyen menyiarkan debat ini secara langsung untuk rakyat menilai," kata beliau.
Fuziah juga menyelar tindakan media arus perdana yang menyiarkan kempen secara berat sebelah kerana tidak Pakatan Rakyat tidak diberi media dengan adil.
Ditanya media berhubung tempat untuk kedua pemimpin berdebat, Fuziah berkata KEADILAN akan menyediakan pentas, logistik dan permit polis untuk mereka.
"Tempat sudah disediakan tetapi kita masih menunggu jawapan yang positif daripada pihak Umno-Barisan Nasional dan berharap semua rangkaian televisyen boleh menyiarkan secara langsung," ujar Fuziah lagi yang juga merupakan Ahli Parlimen Kuantan.
Semalam, Anwar selaku Ketua Pembangkang sekali lagi mencabar Najib berdebat secara terbuka berhubung isu Apco yang didakwa mempunyai hubungan dengan rejim zionis Israel.
Ahli Parlimen Permatang Pauh membuat cabaran itu selepas beliau dihadapkan ke Jawatan Kuasa Hak dan Kebebasan berhubung 1Malaysia dan Apco Worldwide yang kemudiannya dinafikan oleh kerajaan. Read Full...

Iran & Gasolin: Kaji Dulu Sebelum Sekat -Nik AzizKOTA BHARU, 23 April: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, tindakan kerajaan Malaysia menyekat jualan gasolin ke Iran dianggap sebagai menyokong Amerika Syarikat mengenakan sekatan ke atas negara umat Islam itu. “Ini secara tidak langsung akan menaikkan semangat orang Yahudi,” katanya pada demontrasi membantah tindakan kerajaan Malaysia menggunakan khidmat syarikat Israel APCO Worldwide dalam pentadbiran kerajaan di Medan Ilmu hari ini.
Beliau yang juga Menteri Besar Kelantan berkata, kajian sepatutnya dilakukan terlebih dahulu sebelum menyekat penjualan gas kepada Iran. “Sedangkan kerajaan Iran menjelaskan penggunaan nuklear di negara berkenaan bukan bertujuan peperangan sebaliknya bagi menjana tenaga,” ujarnya.
Beliau juga berkata, apa yang dilakukan Amerika Syarikat ke atas Iran sekarang sama seperti tindakan mereka menceroboh Iraq atas alasan ada senjata pemusnah. Katanya, setelah serangan dilakukan sehingga mengakibatkan ribuan penduduk Iraq mati, senjata pemusnah yang didakwa George Bush palsu semata-mata.
Beliau juga melahirkan rasa kesal kerajaan BN sanggup membayar sehingga hampir RM80 juta kepada APCO yang ada kaitan dengan Yahudi, sebaliknya wang royalti yang menjadi hak Kelantan dinafikan.
”Royalti sebanyak RM2 bilion yang sepatutnya diberi kepada Kelantan tidak diberi. Dan baru-baru ini duit itu diambil tanpa diberi kepada tuannya dan dibahagi kepada pelajar sekolah.
”Ambil duit hak rakyat Kelantan kemudian beri semula kepada pelajar,” katanya merujuk pembahagian wang ihsan kepada pelajar di Machang oleh Timbalan Perdana Menteri baru-baru ini.
Ribuan menyertai demontrasi tersebut selepas selesai kuliah agama mingguan. Dua siri kuliah mingguan sebelum ini diisi penceramah lain memandangkan Menteri Besar mengerjakan umrah. Pelbagai sepanduk dipamerkan orang ramai sebagai membantah tindakan Najib menggunakan khidmat APCO.
Kemuncak kepada demontrasi itu apabila Tuan Guru Nik Abdul Aziz membakar patung pemimpin dan bendera Israel. Biar pun Perdana Menteri menafikan tiada sekatan jualan gasolin Petronas kepada Iran, namun media asing melaporkan arahan itu dibuat sebagai komitmen Datuk Seri Najib Razak sebelum berjumpa Barack Obama. Petronas diarah menamatkan penjualan gas kepada Iran sejak bulan lepas sebagai menyokong sekatan dan tekanan ekonomi yang dikenakan Amerika serta sekutunya terhadap Iran.
Hadir sama, Timbalan Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakob, Ketua Dewan Ulamak PAS negeri, Datuk Mohamed Daud, Ketua Dewan Muslimat, Siti Zailah Mohd Yusof, Angkatan Muda Keadilan, wakil-wakil rakyat dan rakyat pelbagai kaum. Sementara itu dalam perkembangan berkaitan Dewan Pemuda PAS Kelantan membuat satu laporan polis ekoran tindakan kerajaan menggunakan khidmat APCO. (AK)
Read Full...

Penerbit ntv7 Letak Jawatan, Campurtangan Isteri PM?PENERBIT kanan ntv7 Joshua Wong mendakwa terdapat campur tangan melampau daripada pihak kerajaan dan juga penapisan yang keterlaluan.

Wong (dua dari kanan), yang menerbitkan rancangan popular bahasa Mandarin 'Editor's Time', berkata 'larangan yang tidak munasabah' dikenakan ke atas rancangannya yang sering-kali membincangkan isu sosio politik di negara ini.

“Pihak pengurusan tertinggi ntv7 bersikap tidak munasabah. Kebebasan disekat dan mereka yang engkar akan dihukum sehingga menjejaskan sikap profesionalisme kakitangan,” katanya pada sidang media di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor, hari ini.

Wong berkata masalah bermula daripada aduan SMS yang dihantar oleh seorang pengadu ke Jabatan Perdana Menteri kepada ketuanya selepas episod pertama rancangan itu ke udara. Episod itu adalah forum membabitkan pemimpin BN dan Pakatan Rakyat dengan dua penganalisis politik berhubung pencapaian kedua-dua gabungan itu sejak pilihan raya umum 2008. Pengadu berkenaan mendakwa rancangan itu menghina polisi kerajaan BN dan perbincangan politik menjadi sesuatu yang “membahayakan”.

Wong juga mendakwa SMS itu berbaur perkauman dan ia memberi amaran bahawa masyarakat Cina “semakin biadap” dan “Melayu perlu berperang”. Wong, yang telah menjadi wartawan lebih 16 tahun juga mendakwa SMS pengadu itu dihantar kepada isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor kepada ketuannya. Sehubungan itu, pengurusan tertinggi ntv7 menuntut Wong dan juga pengacara program berkenaan Lee Siad Huey untuk memberi penjelasan.

Sejak aduan itu, Wong berkata cadangannya selaku penerbit untuk membawa MP DAP, Tony Pua ke rancangan itu juga ditolak. Malah, mereka diberi amaran bahawa rancangan itu akan ditamatkan, jika arahan tiidak dipatuhi. Selain itu, Wong berkata cadangan bagi memaparkan perjalanan kempen pilihan raya kecil parlimen Hulu Selangor juga tidak mendapat restu.

“Akhirnya, semua perbincangan politik diarah dihentikan. Selain itu, kami dilarang menjemput tokoh pembangkang sebagai tetamu,” katanya. Wong berkata lebih mendukacitakan bahawa ketua-ketuanya gagal mempertahankannya atau menyiasat aduan itu atau juga membuat laporan polis mengenai SMS itu yang mempunyai unsur-unsur hasutan. (AK)
Read Full...

Nik Aziz Ke H/S'ngor. Berkerusi Roda?


Gambar: Tuan Guru Nik Abdul Aziz mengusap kepala bayi yang turut menyambutnya di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra.
PENGKALAN CHEPA, 22 April 10: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, yang baru pulang dari menunaikan umrah di tanah suci mengesahkan akan ke Hulu Selangor untuk berkempen dalam pilihan raya kecil di kawasan Parlimen itu.Ketika ditemui di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, malam tadi Tuan Guru yang juga Menteri Besar Kelantan memberitahu, petang Jumaat ini (esok) beliau akan berlepas ke sana.
Menurutnya, beliau akan terus berdakwah serta berkempen dalam pilihan raya itu nanti, memandangkan ianya adalah tugas setiap umat Islam. Pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor menyaksikan calon Pakatan Rakyat daripada PKR, Datuk Zaid ditentang calon BN, Kamalanathan.
Tuan Guru kelihatan ceria dan sihat selepas berada di tanah suci untuk menunaikan umrah selama dua minggu. Ketika diminta mengulas berhubung perjalanannya sewaktu di sana, beliau bersyukur dapat menunaikan ibadat itu dengan baik walaupun cuaca begitu panas.
“Memang sewaktu saya melakukan ibadat itu saya menggunakan kerusi roda sebab nak jaga tenaga agar tidak mudah letih,”ujarnya lagi.
Katanya, ibadat umrah perlu dilakukan kerana ia tuntutan Islam di samping dapat menjejaki sejarah peninggalan para nabi. Tambahnya, dengan menunaikan ibadat itu secara tidak langsung juga dapat meningkatkan keimanan diri kepada Allah. Beliau bersama isteri, Datin Tuan Sabariah Tuan Ishak berlepas ke tanah suci dua minggu lalu untuk menunaikan umrah.
Turut mengiringi mereka berdua, Setiausaha Sulitnya, Ahmad Shargowi. (AK)
Read Full...

Ahli Syurga

Pemuda Sederhana - Ahli Syurga:Rasulullah saw menatap satu persatu para sahabat yang sedang berkumpul dalam satu majlis, hening dan tawadhu.  Tiba-tiba terdengar satu suara memecah keheningan,  “Ya Rasulullah”.  Semua hadirin memberikan perhatian.


“Sekiranya pertanyaanku ini tidak menimbulkan kemurkaan Allah, sudilah engkau menjawabnya”.

 “Apa yang hendak engkau tanyakan itu”, Rasulullah saw bertanya kembali dengan nada suara yang begitu lembut. 

Dengan sikap yang agak tegang sahabat itupun langsung bertanya: “Siapakah diantara kami yang akan menjadi ahli syurga?” 

Secara tiba-tiba, bagai petir menyambar, jiwa-jiwa yang tadinya tawadhu, menyentap ketenangan, terhiris luka karena murka terhadap pertanyaan yang keterlaluan itu. Pertanyaan tadi sesungguhnya luar biasa dan dianggap tidak wajar.  Sungguh keterlaluan, setengah sahabat menilainya mengandung ujub (bangga atas diri sendiri) atau riya’. Seperti biasa dengan sikapnya, Umar Ibn Khattab ra yang terlebih dahulu bertindak, bangkit untuk mengherdik sahabat yang bertanya. Rasulullah saw menoleh ke arahnya sambil memberi isyarat supaya  menahan diri.

Rasulullah saw menatap ramah, beliau dengan tenangnya menjawab:
“Engkau lihatlah ke pintu, sebentar lagi orangnya akan muncul”


Setiap pasang mata menoleh ke ambang pintu dengan penuh debaran, dan setiap hati bertanya-tanya, siapakah gerangan "orang hebat" yang di sebut oleh Rasulullah saw sebagai AHLI SYURGA itu. 

Seketika masa berlalu akhirnya orang yang mereka tunggu itu pun muncul. Setiap wajah kehairanan. Terpegun dan hampir tidak percaya. Setelah orang itu mengucapkan salam kemudian menggabungkan diri ke dalam majlis, kehairanan mereka semakin bertambah.  Sesungguhnya mereka ragu dengan apa yang telah mereka saksikan.

Terdapat kebingungan dan keliru, masakan kata-kata baginda itu suatu yang tidak benar, tetapi jawapan yang diberi oleh Rasulullah saw itu kelihatan amat tidak sesuai dengan apa yang mereka sangkakan. 


Manusia yang masuk sebentar tadi itu tidak lebih dari seorang pemuda serba sederhana yang tidak pernah muncul di permukaan. Dalam istilah kemelayuan ia amat sesuai dengan ungkapan  "umpama melukut di tepi gantang".

Ia adalah satu wajah yang tidak pernah mengangkat kepala bila tidak ditanya dan tidak pernah bersuara bila tidak diminta. Ia bukan pula termasuk dalam senarai  sahabat terdekat Rasulullah saw. 

Sungguh membingungkan hadirin.  Apa kehebatan pemuda ini? 

Setiap hati menunggu penjelasan dari baginda Rasulullah saw. 

Rasulullah saw bersabda:

“Setiap gerak-geri dan langkah perbuatannya hanya ia ikhlaskan semata-mata mengharapkan redha Allah. Itulah yang membuat Allah menyukainya”.

Betapa tinggi nilai ikhlas dalam amal perbuatan seseorang, sehingga Rasulullah saw menyebutkannya sebagai salah satu syarat untuk menjadiahli syurga. Kedudukan ikhlas di dalam Islam sememangnya sangat diutamakan, hanya ikhlas dianggap sebagai ukuran amal seseorang kepada Allah SWT .


Allah berfirman:

"Padahal mereka tidak disuruh kecuali supaya menyembah Allah dengan memurnikan ketaatan (ikhlas) kepada-Nya dalam (menjalankan) agama yang lurus, dan supaya mereka mendirikan shalat dan meunaikan zakat; dan yang demikian itulah agama yang lurus". (maksud Al Bayyinah: 5)

"Dan siapakah yang lebih baik agamanya daripada orang yang ikhlas menyerahkan dirinya kepada Allah, sedang dia pun mengerjakan kebaikan ?" (An-Nisa’: 125)


Perosak Ikhlas:
Riya’, yang berarti memperlihatkan perbuatan amalan apa sahaja terutamanya ibadah kepada Allah dengan tujuan dilihat oleh manusia, supaya memujinya. Lebih buruk sekiranya mengharap penghargaan dari makhluk dan menjadikan "lakonan" itu sebagai alat untuk mendapat kelebihan di dunia.  Menjual agama dengan harga yang murah.

Sam’ah, menceritakan kebaikan diri dan segala amalan ibadah yang dilakukan, termasuk juga suka memuji diri sendiri. Merasa bangga serta suka menghebahkan segala perbuatan yang dilakukan, yang berarti beramal dengan tujuan untuk didengar dan disanjung oleh orang lain (mencari populariti). Harap pujian dari makhluk.

'Ujub, merasa hairan dan takjub di dalam hati terhadap amal.dan kehebatan diri, walaupun sentiasa menyembunyikan amalannya dari orang ramai. Kategori riya’ yang halus. Masih menyekutukan Allah dengan diri sendiri.

Dalam pengajian TASAUF perbuatan ini dianggap sebagai "syirik", amalan mereka tidak diterima oleh Allah.

wallahu a'lam

Read Full...

Erez Zion - Negara Kedua Yahudi

Percayakah saudara-saudari bahawa sebelum Yahudi ingin menjadikan Palestin sebagai negara Zion mereka, mereka pernah memilih Madagsacar sebagai negara Zion. Namun mereka batalkan hasrat mereka kerana mereka ingin merampas Masjid Al-Aqsa dahulu daripada Umat Islam. Ini kerana mereka ingin mencari peralatan sihir Harut-Marut untuk diberi kepada si gergasi Dajjal .


Tahukah saudara-saudari kenapa Madagascar pernah dipilih. Ini kerana pada sangkaan awal mereka, orang-orang Madagascar merupakan Lost Tribe (Walaupun sebelum itu mereka menyangka Red Indian merupakan Lost Tribe - namun pendita mereka sendiri telah membuat fatwa sesat terhadap Book of Mormon. Jadi Red Indian tidak disangka Lost Tribe - tetapi Madagascar).

Sebab apa Madagascar.

Sebab Madagascar mempunyai darah keturunan Manasseh. Jadi tempat Lost Tribe dari keturunan Manasseh ini yang merupakan tempat yang mereka percaya akan selamat daripada huru-hara Akhir Zaman sehingga Hari Kiamat. Tempat-tempat lain akan hancur dengan pelbagai sebab. Antaranya ialah perang nuklear, gempa bumi, tsunami, gunung berapi, binatang melata, asap radioaktif, Dajjal, Yakjuj-Makjuj, banjir, tanah runtuh, planet Nibiru, Dabbatul Ardh, dsb.....
Jadi mengikut kitab sesat mereka (macam kitab Maya juga), tempat Lost Tribe merupakan tempat yang akan selamat daripada huru-hara Akhir Zaman sehingga munculnya Sangkakala Israfil.

Jadi dalam 7 tahun yang lalu, Prof dari US bernama Ralph Olssen telah menjumpai secara saintifik tentang maksud di dalam kitab-kitab lama mereka. Maka Tanah Melayu telah dijadikan conclusion bagi tempat yang akan selamat daripada segala huru-hara di Akhir Zaman. Kerana Tanah Melayu merupakan pusat Lost Tribe dan pusat keturunan Manasseh.

Jadi disebabkan penemuan ini, maka rancangan sulit ala 13 Mei telah direncanakan bagi memasukkan segala penduduk yahudi ke dalam negara ini. Mungkin rancangan mereka halus. Kita tidak nampak. Yang pasti, matlamat akhir mereka ialah untuk mengambil Tanah Melayu secara halus .


Pemimpin Erez Zion sedang bersenda gurau. Mereka ini hanya dikudakan sahaja oleh pengidam-pengidam Erez Zion.


Dalam bahasa Yahudi keparat, Tanah Melayu digelar Erez Zion. Erez Zion merupakan idaman yahudi illuminati pada waktu ini.


APCO
Sekarang ramai yang bercerita tentang APCO. Namun apakah misi rahsia APCO ???


Setelah saya siasat, rupa-rupanya APCO merupakan alat MOSSAD untuk mencari senarai identiti Kor Risik Diraja ATM. Sebab apa mereka mahu senarai ini. Ini adalah kerana di dalam ranking rahsia MOSSAD, di kalangan Umat Islam, Kor Risik ATM berkedudukan no 1 dunia dalam menjadi ancaman kepada gerakan subversif yahudi illuminati. Manakala bagi Omputeh pula, PRINCE merupakan ancaman mereka terhebat. Tony Blair dan Barack Obama merupakan anggota rahsia PRINCE .


Pemimpin dan Pegawai yang bertaraf dayus. Musuh depan mata pun boleh diberi tempat.Jadi untuk mengesahkan siasatan saya ini, saya minta anggota ATM pula menyiasat secara rahsia pelancong-pelancong asing yang berkunjung ke MINDEF atau mana-mana tempat strategik ATM (secara sengaja atau tidak sengaja) bermula dari Ogos 2009 sehingga sekarang. Sekiranya ada, percayalah, mereka merupakan ejen MOSSAD.


Dipetik dari blog " Ini Yang Aku Rasa " :


Jika anda ingin tahu siapa gerangan APCO, agensi milik Zionis yang kini menjadi penasihat Najib itu, di bawah ini disertakan beberapa maklumat mengenainya yang saya kutip dari beberapa sumber:


i) APCO beribu pejabat di Amerika. Alamat penuhnya ialah 700, 12th Street, N.W, Suite 800, Washington DC 20005.

ii) Lembaga Pengarah dan Jawatankuasa Eksekutf APCO kebanyakannya adalah mereka berketurunan Yahudi seperti di bawah:


Lembaga Pengarah

Margery 
Kraus
Margery Kraus
chair
founder & chief executive officer
APCO Worldwide


Ron  Boschetto
Ron Boschetto
director
Neal  Cohen
Neal M. Cohen
chief executive officer
Americas
director
worldwide operations
David Greenberg
David Greenberg
independent director
Neil Wiesenberg
Neil Wiesenberg
director


Jawatankuasa EksekutifMargery 
Kraus
Margery Kraus
chair
founder & chief executive officer
APCO Worldwide


Neal Cohen
Neal M. Cohen
chief executive officer
Americas
director
worldwide operations
Larry Snoddon
Larry E. Snoddon
vice chairman
APCO Worldwide
chief executive officer
Asia
Brad Staples
Brad Staples
chief executive officer
EMEA
Robert  Schooling
Robert Schooling
managing director
Washington, D.C.
Kirk Stewart
Kirk Stewart
executive vice president
Philip Fraser
Philip Fraser
chief information officer
Mara  Hedgecoth
Mara Hedgecoth
vice president & director
global marketing & communication
assistant secretary
APCO Worldwide
Stacy Reyan
Stacy Reyan
senior vice president
human resources
Judith S.  Sapir
Judith S. Sapir
senior vice president
general counsel
secretary
APCO Worldwide
Denise Teeling
Denise Teeling
chief financial officer


iii) Manakala penasihat utama APCO ialah pakar-pakar yang pernah berkhidmat dengan rejim Zionis termasuk bekas Ketua Agensi Keselamatan Israel, Doron Bergerbest-Eilon; bekas duta Israel ke Jerman, Shimon Shein dan bekas duta Israel ke Amerika Syarikat, Itamar Rabinovich.

iv) Pengarah Urusan APCO di Malaysia ialah Paul Stadlen, yang juga seorang berketurunan Yahudi, yang sebelum ini bertugas di pejabat APCO di London.

http://www.apcoworldwide.com/Content/Bios/images/Stadlen_Paul_fl.jpg
Paul Stadlen...muka Yahudi pekat


v) APCO mula membuka pejabat di Malaysia pada 1 September 2009. Antara tugasnya di Malaysia termasuk sokongan komunikasi untuk pelbagai inisiatif pembaharuan yang diambil oleh kerajaan Malaysia, terutamanya dalam bidang pekerjaan, promosi pendidikan dan mengukuhkan penyampaian perkhidmatan kepada orang ramai.

vi) Kontrak APCO dengan Malaysia bernilai RM20 juta antaranya bertujuan untuk memulihkan imej Najib yang sering dikaitkan oleh media-media seluruh dunia dengan pembunuhan Altantuya serta misteri di sebalik pembelian kapal selam Scorpene.

vii) APCO mempunyai beberapa pejabat di Eropah, Asia dan Amerika. Di Asia antara pejabat APCO selain dari Kuala Lumpur ialah Jakarta, Singapura, New Delhi, Bangkok, Beijing, Dubai dan Ho Chi Minh City.


viii) Hanya Malaysia, Indonesia dan UAE merupakan negara penduduk majoriti Islam yang membenarkan APCO membuka pejabat di negaranya.

ix) APCO juga memberi perkhidmatan melindungi beberapa diktator dan penjenayah dunia termasuk diktator Nigeria, Sani Abacha dan presiden seumur hidup Kazakhstan, Nursultan Abishuly Nazarbayev serta jutawan Rusia Mikhail Khodorkovsky, yang dikaitkan dengan kegiatan mafia.


x) Ketua Menteri Gujarat, India Narendra Modi yang menjadi penyebab kepada pembunuhan hampir 1,000 orang Islam di Gujarat pada Februari 2002 juga adalah pelanggan APCO.

~ pendikar gunung kriang

dipetik dr:-http://kumanddieaf.blogspot.com/ Read Full...

Taliban adalah ejen CIA dan Mossad

Ramai pembaca budiman yang akan terkejut jika saya mengatakan bahawa Al-Qaeda, Osama Bin Laden dan Taliban adalah ejen CIA. Mereka semua ini adalah orang upahan yahudi bagi menjalankan kegiatan subversif di Afghanistan.

Bagi Taliban , mereka pernah dijemput ke US bagi mengadakan mesyuarat rahsia dengan Bush bagi membuat saluran paip minyak di Afghanistan.


------------------------------------------------

Wednesday, 3 December, 1997, 15:56 GMT
Taleban to Texas for pipeline talks

A senior delegation of Afghanistan's Taleban movement has gone to the United States for talks.
The delegation is to meet officials of the company which wants to build a pipeline to export gas from Turkmenistan across Afghanistan to Pakistan.
A spokesman for the company -- Unocal in Texas -- said it had agreed with Turkmenistan to sell its gas.
Last month an Argentinian company (Bridas) said it would soon sign a deal to build the pipeline.Unocal is said to have already begun teaching Afghan men technical skills.
The BBC regional correspondent says a pipeline deal would boost the Afghan economy, but peace must be established first, and that still seems a distant prospect.
From the newsroom of the BBC World Service


------------------------------------------------------------Nama kod CIA bagi Osama Bin Laden adalah Tim Osman.


Sila lihat video ini :
http://www.youtube.com/watch?v=HXk0LFVAgHE
Jadi apa kena-mengena dengan Mossad ???


Mossad adalah ejen Israel yang membuat kerja tambahan bagi kegiatan subversif CIA. Sekiranya ketika kejadian 9/11 di New York, CIA telah menghempas kapal terbang mainan di bangunan berkembar WTC. Maka tanpa disedari CIA, Mossad telah menjalankan kegiatan subversif tambahan dengan mengebom bahagian bawah WTC . Sila lihat video di bawah :


http://www.youtube.com/watch?v=2d0JpHOFhao

Jadi , apa yang saya ingin perkatakan ialah sebahagian pengikut Osama Bin Laden dalam Taliban telah diupah menjadi anggota Mossad juga (selain CIA). Mereka inilah yang melakukan pengeboman di Afghanistan, Pakistan dan Iraq. Taliban bukan berwarganegara Afghanistan. Bahkan kebanyakan Taliban adalah warga Arab Saudi dan Jordan.


Cuba baca ini :
http://www.takeourworldback.com/itwasntmuslims.htm


http://www.tafreehmela.com/become-columnist/75791-al-qaeda-front-organization-cia-mossad.html

(....al-qaeda-front-organization-cia-mossad.html)
Mossad juga yang menciptakan HAMAS bagi mengaburi Umat Islam. Sila baca yang ini :http://www.historycommons.org/context.jsp?item=western_support_for_islamic_militancy_202701


(....western_support_for_islamic_militancy_202701)


Taliban juga
terlibat dengan bisnes dadah di Afghanistan. Sebagaimana yahudi Amerika melindungi Raja Dadah di Colombia, yahudi Amerika juga melindungi Raja Dadah di Afghanistan iaitu puak Taliban. Puak Taliban inilah yang membunuh ramai Umat Islam di Afghanistan dan di Pakistan.Nama beliau adalah Adam Pearlman . Beliau adalah anggota Mossad . Beliaulah sekarang ini menjadi jurucakap bagi Al-Qaeda . Beliau menyimpan janggut ketika menjalankan operasi sebagai anggota Al-Qaeda. Tetapi sebenarnya beliau adalah cucu kepada yahudi terkutuk Carl K. Pearlman seorang bekas urologist di Israel. Dan beliau adalah seorang hardcore zionist. Dan beliau merupakan pembunuh Umat Islam.


Mereka bernama Jarrah dan Atta. Mereka adalah anggota Mossad yang terlibat secara langsung dalam konspirasi 9/11. Mereka juga merupakan anggota Al-Qaeda.


Saya sudah bertemu dengan ex polis Pakistan. Beliau mendakwa Taliban adalah intelligence yahudi yang mempunyai warganegara daripada Iraq, India dan Russia.


dipetik dr :-http://kumanddieaf.blogspot.com Read Full...

Gara-gara ganggu ceramah PKR, ceramah BN hanya dihadiri 20 orang!


(Ceramah yang dihadiri oleh KM Melaka tidak mendapat sambutan)

Umno didakwa cuba ganggu ceramah PKR

HULU SELANGOR, 20 April: Umno-BN didakwa telah mengambil langkah songsang dalam siri kempen mereka menghadapi pilihanraya kecil Parlimen Hulu Selangor dengan melakukan tindakan yang jelas melanggar peraturan pilihanraya, malam semalam.

Kesalahan tersebut dapat dikesan dilakukan di kawasan Bukit Sentosa, apabila pihak Umno-BN mengadakan ceramah di tempat yang amat dekat iaitu sekitar 50 meter sahaja dengan kawasan ceramah Pakatan Rakyat yang telah mengatur siri ceramahnya terlebih dahulu dari pihak BN di kawasan itu.

Ceramah yang diadakan oleh pihak Pakatan Rakyat itu sememangnya telah menepati peraturan yang ditetapkan. Lebih jauh dari itu, ceramah itu pula diadakan di kawasan premis mereka sendiri iaitu di persekitaran Pejabat PAS Bukit Sentosa 2.

Menyedari Pakatan Rakyat akan mengadakan ceramah di tempat itu malam semalam, Umno terus mengambil langkah drastik dengan turut mengadakan ceramah di tempat yang sama dan didakwa bagi mengganggu ceramah Pakatan Rakyat.

Namun, langkah Umno-BN itu ternyata mengundang aib kepada mereka sendiri apabila ceramah mereka hanya didengari kurang 10 orang, berbanding ceramah yang diadakan Pakatan Rakyat yang berjaya menarik perhatian ratusan penduduk di kawasan itu.

Ceramah yang diadakan pihak Pakatan Rakyat itu melibatkan beberapa penceramah termasuk Menteri Besar Pakatan Rakyat Perak, Datuk Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin yang juga Ahli Parlimen Bukit Gantang dan Adun Batu Caves, Amirudin Shari.

Manakala ceramah dari pihak BN pula melibatkan penceramah dari Melaka. Di samping berceramah, mereka turut menyediakan makanan yang diyakini menggunakan wang rakyat, tetapi tetap juga gagal menarik perhatian penduduk tempatan atau pengundi di kawasan itu. Read Full...

PRK Hulu Selangor : Gambar puluhan ribu rakyat di sekitar ceramah PR Bukit Sentosa..(video)Tempat: Bukit Sentosa
Tarikh: 20 April 2010 (Selasa)
Penceramah: TG Haji Hadi, Anwar Ibrahim, Shamsul Iskandar dan Tian Chuabaca lagi [click here]... Read Full...

PRK HULU SELANGOR: BIK MAMA DAN NAJIB AKAN UBAH NASIB MELAYU MALAM NI

Najib Razak dan isteri, Rosmah Mansor selamat tiba di tanah air hari ini selepas mengadakan lawatan rasmi selama empat hari ke Jepun.


Beliau dan isteri yang menaiki pesawat khas tiba di Pangkalan TUDM 5.50 pagi tadi.
Najib akan mula berkempen di Hulu Selangor mulai malam ini... Banyak cerita akan kita perdengarkan...cerita amerika...cerita jepun..cerita iran..yang tak ada , cerita mongolia saja...

Yang paling ditunggu..berahim ali akan berceramah bersama najib malam ni...tentu banyak cerita-cerita tentang MELAYU..melayu minum arak...melayu kaki perempuan..melayu ada saham judi..

Read Full...

PRK Hulu Selangor : Tolak 'tuah' jika tolak Zaid

Pengundi Hulu Selangor dikatakan "menolak tuah" jika tidak memilih calon PKR sebagai wakil rakyat mereka pada pilihan raya kecil parlimen Hulu Selangor 25 April ini.

Ahli Jawatankuasa PAS pusat Mohamad Sabu berkata ini kerana calon yang dikemukakan oleh Pakatan Rakyat itu adalah seorang yang terbukti prinsipnya dalam membela rakyat.

"Zaid Ibrahim manusia berprinsip. Beliau (adalah) menteri, bila ISA (Akta Keselamatan Dalam Negeri) digunakan, beliau tidak bersetuju.

"Kalau kita tidak bersetuju dengan percakapan lawan dengan percakapan, kalau tulisan, lawan dengan penulisan, wartawan lawan dengan kewartawanan, bukan dengan ISA. Lainlah kalau angkat senjata.

"Oleh itu, Zaid ambil keputusan untuk meletak jawatan (sebagai menteri). Dalam dunia ini nak cari orang macam begini (memang) payah," kata Mohamad Sabu ketika menyampaikan ceramah di Jalan Padang Tembak di Kuala Kubu Baru, malam semalam.

"Walaupun beliau mempunyai banyak kelemahan sebagai manusia, tapi sebagai menteri yang berprinsip, beliau meletakkan jawatan sedangkan banyak kemudahan dan kelebihan disediakan oleh kerajaan.

"Kalau tak angkat Zaid Ibrahim sebagai wakil rakyat, memang orang Hulu Selangor menolak tuah. Jarang ada di dunia orang seperti Zaid Ibrahim apabila beliau tidak bersetuju dengan dasar kerajaan, dia letak jawatan dan kemudiannya menyertai pembangkang," katanya yang juga bekas naib presiden PAS.

Kira-kira 500 orang hadir pada majlis ini walaupun cuaca begitu sejuk berikutan hujan lebat pada sebelah petang.

Dakwa Mohamad Sabu, selepas pilihan raya umum pada 2008, kerajaan BN cuba menimbulkan pelbagai isu perkauman yang sensitif, termasuk memfitnah exco Selangor Teresa Kok yang didakwa cuba menghalang azan daripada berkumandang dan menahan seorang wartawan smengikut ISA.

Hal berkenaan katanya, mendorong Zaid yang juga bekas ketua Umno bahagain Kota Bharu membantah dan seterusnya meletakkan jawatan.

"(Inilah) Zaid (yang) saya hormat. Ada satu perkara yang orang lain tidak tidak boleh buat. Orang yang ada prinsip memang kita hormat," katanya.

Pada ceramah yang sama Mohamad Sabu turut membidas kerajaan BN kerana membuat perjanjian dengan firma-firma yang mempunyai kepentingan Yahudi.

"Unsur Yahudi amat bahaya. Politik Yahudi adalah menghapuskan orang yang tidak disukainya. Kita bimbang politik Yahudi masuk ke Malaysia," katanya.

Menurut Mohamad Sabu beliau kuathir berlakunya kebocoran maklumat negara ini yang tidak boleh dipandang kecil.

Sehubungan itu, beliau menggesa rakyat memilih Zaid Ibrahim dalam pilihan raya kecil itu pada 25 April ini sebagai membantah tindakan kerajaan BN. Read Full...

PRK Hulu Selangor : Orang yang kata "I don’t kowtow to the US" itu pengkhianat negara sebenar?

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin semalam menjerit lagi fasal pengkhianat negara. Yang saya nak tanya, adakah dia nak suruh kita yang benci Umno ni tolong tanya bagi pihak dia adakah orang yang mendakwa bahawa "I don’t kowtow to the US" itulah pengkhianat negara sebenarnya?

Kalau itu harapan hati Muhyiddin, marilah kita pakat-pakat tanya adakah orang yang mendakwa bahawa "I don’t kowtow to the US" itulah pengkhianat negara sebenarnya?

Teringat pula posting Tun Dr Mahathir Mohamad bertajuk "Kita sudah tukar". Antara lain, Dr Mahathir kata:
Dahulu kita pertahan negara-negara yang ditindas Amerika Syarikat. Sekarang kita sokong Amerika Syarikat menindas Iran.

Read Full...

PRK Hulu Selangor : JUDI DAN UMNO-KISAH LAMA...........KERANA MASING-MASING DAKWA KISAH LAMA......ULANG KEMBALI.MARI KITA BACANYA

Umno dan judi

Umno dan Magnum 4D·

Bekas Exco Pemuda Umno, Dato’ Haji Mohamed Al- Amin memiliki 1,900,000 saham di dalam Magnum 4D

· Tan Sri Khir Johari- Pengarah Syarikat Magnum memiliki saham sebanyak 40,843 dan 6,666 saham dalam Magnum 4D

· Tan Sri Abu Talib Othman, bekas Peguam Negara dan Pengerusi Suhakam memiliki 1,666,666 saham dalam Mangnum 4D

Anak perempuan Tan Sri Abu Talib, Nor Anita Abu Talib memiliki 680,334 saham

Umno dan Genting

Tan Sri Noah Omar ( Allahyarham) datuk kepada Najib Tun Razak dan Hishamuddin Hussein Onn- bekas Pengerusi Syarikat Genting memiliki 602,318,000 saham dalam Resort World Berhad.

· Yayasan Noah memegang saham sebanyak 3,334,600 dalam Genting Berhad

· Yayasan Noah kini diwarisi oleh Najib Tun Razak dan Hishamuddin Hussein Onn

· Bekas Ketua Polis Negara, Tun Haniff Omar, bekas Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Amin Othman dan bekas Pegawai Bank, Dato’ Paduka Nik Hashim Yusof menjadi pengarah Genting Berhad.

Bekas Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri, Tan Sri Wan Sidek Wan Abdul Rahman dan bekas Ketua Pengarah Jabatan Perkhidmatan Awam, Tan Sri Alwi Jantan merupakan pengarah Resort World


Umno dan Sports Toto

Sports Toto yang diasaskan pada tahun 1969 dimiliki Tan Sri Vincent Tan, kroni Dr Mahathir Mohamad

· Pengerusi Perhubungan Umno Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Setiausaha Kerja Umno Malaysia, Tengku Adnan Tengku Mansor memegang 3.5 juta saham dalam Sport Toto melalui syarikat nominee iaitu Simsec Nominees.

· Dua orang pegawai kanan polis, Tan Sri Jaafar Abdul dan Mohamad Salleh Gomu, adalah pengarah Sport Toto

· Dato’ Anuar Zaini dan Dato’ Sulaiman Mohd Noor adalah pengarah Berjaya Land Berhad yang memiliki saham sebanyak 292,336,584 dalam Sports Toto

Dua lagi pengarah Melayu yang beragama Islam dalam Berjaya Land Berhad yang memiliki 284,644,046 ialah Dato’ Adnan Shuib dan Arsam Damis.

Sumber Rujukan : Malaysia, Darul Kasino Oleh Husam Musa.

tauke judi Umno dah bankrup...
Read Full...

PRK Hulu Selangor : Siapa perlu diselamatkan? Kata Utusan Meloya...

21 APRIL — Menteri Kerja Raya, Datuk Shaziman Abu Mansor bersalaman dengan Dr. Halili Rahmat yang menyertai Umno pada majlis kesyukuran rakyat di Bandar Sungai Buaya kelmarin.Turut memerhati Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal dan Ahli Dewan Undangan Negeri Bagan Pinang, Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad.
Parti pembangkang khususnya Parti Keadilan Rakyat (PKR) boleh menuduh apa sahaja terhadap Datuk Dr Halili Rahmat yang mengumumkan keluar daripada parti itu dan menyertai Umno.
Ia termasuklah tuduhan bahawa Bendahari PKR Hulu Selangor tersebut kecewa kerana tidak terpilih sebagai calon mewakili parti berkenaan dalam Pilihan Raya Kecil Parlimen Hulu Selangor yang akan diadakan pada Ahad ini.
Sememangnya itulah sikap pembangkang. Seseorang yang keluar dari parti itu akan dikecam habis-habisan seolah-olah orang itu adalah manusia yang paling jahat dalam dunia. Tuduhan paling popular, orang itu sudah dibeli oleh Barisan Nasional (BN) atau Umno.
Ertinya, seikhlas manapun orang itu berbuat demikian termasuklah demi kepentingan agama, bangsa dan negara, dia pasti akan dikecam. Ia menggambarkan seolah-olah hanya orang yang ada atau bergabung dalam pembangkang sahaja, baik-baik belaka.
Walaupun Dr Halili hanyalah seorang bendahari di peringkat bahagian dalam PKR, namun ia memberikan isyarat yang jelas kepada pengundi-pengundi dalam Parlimen Hulu Selangor bahawa mereka perlu menimbang dengan serius apakah parti tersebut perlu disokong.
PKR kini ternyata berada dalam terumbang-ambing, porak-peranda dan penuh dengan masalah. Tindakan keluar parti yang semakin rancak berlaku sejak kebelakangan ini sudah menampakkan dengan jelas bahawa dasar perjuangan PKR kini semakin tidak diyakini oleh pemimpin parti itu sendiri.
‘‘Kita harus ingat setakat ini, mereka yang keluar dari parti itu bukanlah sebarangan insan. Mereka adalah individu yang banyak berjasa kepada PKR dan merupakan bekas orang kanan Anwar, malah Dr Halili adalah doktor peribadi Penasihat PKR tersebut,” kata Datuk Seri Dr Khir Toyo kepada Utusan Malaysia.
Jika mereka yang begitu rapat dengan Anwar sudah tidak lagi yakin dengan perjuangan parti itu, kenapakah perlu rakyat terutamanya pengundi di Hulu Selangor hendak menaruh harapan kepada parti berkenaan?
Menyerahkan walaupun satu undi kepada PKR bermakna mereka menyumbang kepada pembaziran kertas undi yang sepatutnya digunakan bagi memilih parti yang benar-benar berjuang untuk rakyat.
Tambahan pula di Hulu Selangor, PKR meletakkan calon yang tidak dipersetujui oleh ramai pihak termasuk sebahagian dalam parti yang menjadi rakan baik PKR iaitu Pas. Sebab itulah, tindakan Dr Halili turut dikaitkan dengan masalah calon PKR.
Ia kerana Datuk Zaid Ibrahim yang dipilih oleh Anwar bagi mempertahankan panji-panji PKR di Hulu Selangor bukan sahaja orang luar, malah didakwa dipilih atas desakan DAP. Keadaan itu bermakna jika Pas beria-ia benar hendak membantu PKR dalam pilihan raya kecil tersebut, ia bermakna mereka menyokong calon yang ‘diangkat’ oleh DAP.
Keadaan inilah yang tidak dapat diterima oleh pemimpin-pemimpin PKR yang keluar parti kerana merasakan Anwar terlalu mementingkan kuasa politik dan undi sehingga sanggup mengetepikan mereka yang telah banyak berjasa kepada parti tersebut.
Akibatnya, situasi di dalam PKR semakin bergelora. Dari Kedah hingga Selangor, ada sahaja pemimpin parti itu di semua peringkat membuat keputusan mengucapkan selamat tinggal kepada PKR.
Dalam soal ini, penulis teringat poster-poster dan sepanduk di sekitar kawasan Parlimen Hulu Selangor yang dipasang oleh PKR. Antara lain ia memaparkan laungan ‘Selamatkan Malaysia’ dengan disertai jemputan ke majlis-majlis ceramah parti itu.
Bagaimanapun penulis difahamkan ceramah berkenaan tidak mendapat sambutan sebanyak mana, malahan paling mengejutkan majlis ceramah Anwar hanya dihadiri tidak sampai 400 hingga 500 orang.
Situasi itu jelas menunjukkan bahawa sebenarnya pakatan pembangkang mahu menyelamatkan PKR yang semakin lemah, bukannya mahu menyelamatkan Malaysia. Malaysia tidak ada masalah sebab itulah orang sebijak Dr.Halili yang merupakan pakar bedah otak membuat keputusan meninggalkan parti itu.
Yang tinggal di dalam PKR hanyalah pemimpin-pemimpin yang selama ini merupakan anak emas Anwar atau lebih tepat lagi memetik kata-kata Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, ‘‘kelompok firaun kecil’.
Pemimpin-pemimpin yang mampu memikirkan dengan tenang dan waras perjuangan PKR pasti akan bertindak keluar parti. Ia disebabkan sepanjang berada di situ, mereka hanya menyaksikan satu agenda perjuangan politik yang paling buruk dalam sejarah politik negara ini.
Tidak pernah dalam sejarah politik Malaysia, ada pemimpin yang sanggup melakukan apa sahaja untuk mencapai cita-cita menjadi Perdana Menteri. Selain itu, tidak pernah berlaku tertubuhnya sebuah parti seperti PKR yang rela menggadaikan segala-galanya asalkan matlamat berkuasa menjadi kenyataan.
PKR sepatutnya tidak perlu menyalahkan orang lain termasuklah melalui tuduhan dangkal Naib Presiden, Azmin Ali bahawa ada dalang di sebalik semua itu. Dakwaan seumpama itu hanyalah alasan bagi mengabui mata rakyat supaya tidak melihat PKR sebagai sebuah parti yang tiada masa depan kerana dilumuri dengan seribu satu masalah.
Azmin dan pemimpin PKR yang lain perlu faham bahawa rakyat sekarang tidak bodoh. Mereka sudah bijak menilai permainan politik mana-mana juga pihak, mereka juga sudah mampu memikirkan kenyataan siapakah yang lebih benar dan sudah pasti mereka juga boleh tahu parti mana lebih ikhlas berjuang meraih kuasa politik demi masa depan agama, bangsa dan negara.
Oleh itu, adalah lebih baik jika pemimpin-pemimpin PKR mencari ‘ubat penawar’ bagi mengubati ‘sindrom penafian’. Jika sikap itu berterusan percayalah arus ‘tsunami’ penghijrahan pemimpin-pemimpin parti tersebut akan berterusan.
Justeru bukanlah sesuatu yang mustahil, jika PKR masih terus dengan agenda politik jumud dengan hanya bersandarkan kepada penafian, slogan, fitnah dan kutukan, parti itu memulakan langkah menuju ke kuburan politik bermula dari Hulu Selangor pada 25 April ini. Jika itu berlaku, PKR sebenarnya datang ke Kuala Kubu Bahru untuk ‘tulis nama atas batu nisan’ ! — Utusan Malaysia Read Full...

PRK Hulu Selangor : Sejak bila Umno marah dengan Arak dan Judi?- VideoRead Full...
 
Powered By Blogger
Powered By Blogger
Powered By Blogger
© Grunge Theme Copyright by ustazazhargroup.blogspot.com | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks